Toveren met verhalen

Magische ontspanningsverhalen om voor te lezen aan kinderen
Geschreven door Anna Paarlberg

Waarom een boek met ontspanningsverhalen?

Ga je mee op avontuur op de rug van een zeepaardje? Heb je wel eens een regenboog in de nacht beklommen of getoverd met vuurvliegjes?

Omdat er veel op kinderen afkomt, is het belangrijk om een moment uit te kiezen waarop ze zich kunnen relaxen en opladen. Ontspanningsverhalen kunnen hieraan bijdragen. Met een portie toverkracht worden kinderen meegenomen op reis en fantaseren ze mee. Binnen verschillende thema’s worden kinderen betrokken door ze te laten meedenken over onderwerpen waardoor ze op een speelse manier zelfinzicht krijgen.

In het boek vind je een handleiding met extra informatie en hoe je de verhalen uit het boek voor zou kunnen lezen.

Vuurvliegjes mandala

Nieuw luisterverhaal

Eén van mijn relaxverhalen gaat over moedig zijn en op jezelf vertrouwen. Luister je mee naar “Jonah in de maan”? Een magisch verhaal waarop we op avontuur gaan naar de binnenkant van de maan.

Ga zitten op een fijne stoel of ga lekker liggen op de bank. Het helpt om je ogen dicht te doen om het verhaal voor je te zien. Dan tover je zelf het verhaal! Ga je mee op avontuur?

Luister naar het verhaal “Jonah in de maan”

Download de bijbehorende kleurplaat

Download de kleurplaat die bij het verhaal over “Simon vindt een sleutel” hoort!
Jona in de maan mandala

Reacties op het boek

Mijn lievelingsverhaal is Simon vindt een sleutel (luister naar je hart. Dat is de echte sleutel). Dat is mijn favoriet en dat is een heel leuk verhaal. Ik voel me blij als mama mij voorleest. Ik vind het leukste aan het boek de plaatjes. Ik vind de kleurplaten heel mooi. Mijn naam is Jess-Lynne. Ik ben 7 jaar en over 13 dagen word ik 8 jaar.

Jess-Lynne
Ondertussen 8 jaar

De verhalen lijken soms op sprookjes. Als ik ze zelf lees, ga ik ook nadenken over de vragen in het verhaal en dat helpt mij.

Lelah
10 jaar

Ik ben groepsleerkracht van groep 5 in het basisonderwijs en heb het verhaal “Een regenboog in de nacht” voorgelezen aan mijn groep. Bijna alle kinderen konden zich goed inleven in het verhaal en zagen het verhaal in hun hoofd voor zich.

Lees meer
Jacqueline
Juf van groep 5

We hebben het boek nu een aantal weken en genieten enorm van de verhalen. Mijn zoontje van vier en een half kiest nu elke avond één van de verhalen uit en dan lees ik het hem voor. Juist omdat het verhalen zijn waarin we beide veel kunnen visualiseren, vind ik het heerlijk om ze rustig voor te lezen.

Lees meer
Julia
Moeder van twee zoontjes

Het boek heeft me vanaf de eerste woorden betoverd. Ik lees het niet voor, maar lees het zelf. Mijn dochters zijn te groot en mijn kleindochter nog te jong. Als ik dit bijzondere boek had gehad toen mijn dochters nog jong waren, had ik hen graag ook meegenomen in deze mooie wereld die Anna ons schetst. Het is ontroerend.

Joke
Oma en moeder

Ik vind het een superleuk boek. Lekkere ontspanningsverhalen voor de kids. De handleiding lijkt me duidelijk voor mensen die nog nooit op deze manier hebben voorgelezen. De vorm is mooi groot en duidelijke letters. Heerlijk om te gebruiken.

Lees meer
Afke
Ambulance verpleegkundige en bezig met het opzetten van een kindeshospice

Ik gebruikte mijn fantasie en toen zag ik de verhalen voor me. Ik vond het leuk en werd er ook rustig van in mijn hoofd.

Veerle
10 jaar

Ik heb het boek gebruikt in de kinderyogales. Het verhaal over de vier seizoenen heb ik in etappes voorgelezen. Elke keer als Liesje en Linde uit de trein stappen, zijn wij ook van onze mat gegaan en hebben houdingen en dansjes gedaan passend bij het seizoen. Het was zo leuk!! De kinderen gingen heel goed mee en vooral het veranderen van de bomen op het treinkaartje was heel bijzonder en spannend.

Marjolein
Yogadocent en (kinder)coach

Er is niets fijner om even alles te vergeten en iets fijns te wensen voor iemand anders. Dit is één van de leuke opdrachten uit een spannend verhaal. Terwijl de regen tegen het raam tikt en het donker buiten is, lig ik onder een lampje samen met mijn dochter dit unieke boek te lezen. Ik zie steeds een glimlach op haar mooie gezichtje verschijnen. Wat voel ik me gelukkig.

Papa van Lola van 5 jaar

Ik vind het mooie verhalen. Bij het verhaal over de vuurvliegjes lukte me het om met mijn ogen dicht een figuur te maken. Na het verhaal voelde ik me helemaal relaxed.

Jip
8 jaar
Handleiding mandala

Ik ben

Mijn naam is Anna Paarlberg. Ik ben de schrijfster van het boek “Toveren met verhalen”. Ik heb tien jaar met veel plezier als leerkracht op de basisschool gewerkt en wilde iets betekenen voor kinderen op het gebied van relaxen, opladen en zelfinzicht. De opleidingen die ik volgde tot kindermeditatie- en kinderyogadocent inspireerden me om een boek te schrijven met ontspanningsverhalen voor kinderen waarin ik ze meeneem op een magisch avontuur. Ik heb de opleiding tot kindermeditatiedocent gevolgd bij Rosalinda Weel. Door het volgen van de opleiding, Rosalinda zelf en haar boeken, zoals “Droomsterren” werd ik zo enthousiast en schreef ik mijn eigen ontspanningsverhalen. Het boek is geschreven voor kinderen van de basisschoolleeftijd. Om voorgelezen te worden, om zelf te lezen of om uit voor te lezen.

Ik heb al mijn liefde en energie in dit boek gestopt en ik hoop dat er zoveel mogelijk mensen blij van worden! Ga je mee op avontuur?

Liesje een jaar in een dag mandala

Bestel nu de tweede druk

Wegens groot succes is de tweede druk van “Toveren met verhalen” uitgekomen. Je kunt het boek bestellen via onderstaand formulier. Het boek kost €16 en daar komen nog €4,10 verzendkosten bij. Bestel je meer dan twee boeken, dan zijn de verzendkosten €6,75. Wil je een grote bestelling afnemen? E-mail me dan even op anna@toverenmetverhalen.nl.